• Τελευταία Νέα

 • Αρχείο

 • Άνοιξαν τα σχολεία!

  Άνοιξαν τα σχολεία!

  Πάντα ξεκινάμε με την γνωριμία μας μέσα από κινητικά παιχνίδια που απαιτούν τη συνεργασία.

  Οι δράσεις και οι ασκήσεις που θυμίζουν τη ζωή στο σπίτι ή έχουν να κάνουν με την οργάνωση της κοινής μας ζωής στο σχολείο βοηθούν την ομαλή μετάβαση από την σπιτική καθημερινότητα στην οργανωμένη ζωή.

  Κινητικές ασκήσεις συνοδεύουν όλες τις δράσεις. Καλλιεργούν την μεγάλη και την μικρή κινητικότητα, την ικανότητα συντονισμού των μελών του σώματος και την τοποθέτηση του σώματος σε σχέση με το εκάστοτε έργο. Καλλιεργούν την ισορροπία, τη χάρη και τον συντονισμό μυαλού και κίνησης.

  Στις μικρές ηλικίες η μάθηση περνά μέσα από την κίνηση γι αυτό οι ασκήσεις μας έχουν ξεκάθαρους στόχους και παρουσιάζονται με σαφήνεια.

  Ασκήσεις με χρήση νερού βοηθούν την καλλιέργεια της συγκέντρωσης, της ευγενούς αυτής ανθρώπινης ιδιότητας. Η εποχή είναι κατάλληλη ακόμη για να ασχοληθούμε με το νερό σε πολλές και διαφορετικές μορφές ασκήσεων.

  Οι καλοί τρόποι αφορούν πρώτα τη συμπεριφορά προς τους γύρω μας και τον σεβασμό στη συγκέντρωσή τους κι αντίστοιχα εκείνων προς εμάς. Οι κανόνες και τα όρια της κοινής μας καθημερινότητας μαθαίνονται μέσα από παιχνιδοτράγουδα και κινητικές δραστηριότητες.

  Αρχίζουμε τις αφηγήσεις, το κουκλοθέατρο και τις συζητήσεις μας. Σταδιακά μπαίνουμε στο θεατρικό παιχνίδι.

  Η ώρα των Αγγλικών μοιάζει με ένα ταξίδι σε άλλη χώρα και γίνεται επίσης με όρους παιχνιδιού.

  Η μουσική μας συντροφεύει την ώρα του φαγητού.

  Το θέμα της εβδομάδας καθορίζει τις εικαστικές μας δραστηριότητες ατομικές ή ομαδικές.

  Ο Σεπτέμβρης είναι ένας γλυκός μήνας!

  Κανένα Σχόλιο

  Αφήστε ένα σχόλιο


  *